HTML

TekkenHungary

A TekkeHungary egy olyan hírforrás, mely a nemzetközi játékvilág ide vonatkozó híreit próbálja gyorsan, pontosan, de elsősorban magyarul a rajongók elé tárni.

Patch és PSP

2009.11.26. 20:51 DeluksZ

Hajnali 3-kor volt szerencsém letölteni az új multiplayer patchet, de akkor még nem tettem próbára. Erre ma sor került, és meg kell mondjam (amit a többiek is hangoztatnak világszerte), az online játékélmény jó lett. Jobb lett. A lehetőség, hogy nem kell végigjátszanunk egy nagyon gyeng mindőgéű meccset felbecsülhetetlen. Jómagam 3-as konneksön felett játszom csak. 4-es vagy 5-ös jelerősség, és így az élmény is sokkal jobb. Persze az a késés, ami az internet lényéből fakad mindig is meg lesz. Sohasem lesz olyan a netes játékélmény, mintha offline tolná az ember, de így legalább élvezhető és lehet rankolni. Elégedettek lehetünk azt kell mondjam. Ha minden újítás legalább ennyire hasznos lesz, akkor lehet, hogy a végén még sikerül befoltozni azokat a lyukakat, amik a tekken hírnevén éktelenkednek. Válaszhatunk, hogy mely régióban akarunk ellenfelet keresni, beállíthatjuk, hogy a kapcsolat sebességét vagy inkább a Rankot helyezzük prioritásba, és szokásosan kikapcsolhatjuk a voice chatet. Kell ennél több?

Most pedig Dragonken beszámolója a PSP verzióról, mellyel én nem rendelkezem, így bajosan tudnék bármilyen elemzést is írni róla:

A játék ugyanúgy indít ahogy a nagygépes verzió, azaz közli az auto save tényét, és elindul az intro. Ezután megadhatjuk becenevünket, és kedvenc karakterünket. Főmenüben feltűnik az első változás, azaz hogy ezúttal nem látjuk emberünket éppen aktuális pályáján, hanem egy "sima" háttér van, egy új zenével megspékelve. Az installálás lehetősége is megmaradt a töltési idő lerövidítésére.

Módok közül az Arcade Battle, Time Attack, Practice, Survival maradt teljesen változatlan. Ghost battle módban immáron (értelemszerűen az offline miatt) 1 Dan fölé tornázhatjuk emberünket, azaz meg ne álljon senki a Tekken God titulusig. Story mód is megmaradt, csupán 2 új ending és prologue található benne. Bár ami 2 új befejezést illeti kicsit csalóka: Lars endingje a nagygépes Scenario Campaign intrója, Alisáé pedig az említett SC módban található helikopteres küzdelem. Ejnye Namco, összelehetett volna dobni 2 új videót.

Az egyetlen új játékmód a Psp-s Tekken DR-ből ismert Gold Rush, ahol ellenfelünkből tudjuk kiverni a jussunkat. Network menü ponton ad hoc csatákat tudunk kezdeményezni és fogadni, feltéve ha opponensünk mellettünk ül éppen. Rejtélyes, de a Team battle teljes egészében kimaradt. Customization menünk is kicsit átalakult. Nincsen annyi lehetőségünk mint idáig, de nem kell aggódni, vannak lehetőségek bőven. Sőt, mintha pár új itemmel is kibővült volna a repertoár. A hangok ugyanazok, viszont pár új zene akad, szerencsére passzolnak a játékba. A grafika kifejezetten pofás lett, szebb mint a Psp-s DR volt. A pályák is jól néznek ki, a padló beszakadás is megmaradt ahol volt. (Kivétel szépség alól a Tunnel Disaster pálya, ott olyan ronda a víz, mintha valamilyen lávában verekednénk).

Fájó pont hogy a visszajátszások eltűntek, kár hogy nincsenek benne. Apróság, de a Tapout extra pólók sincsenek benne a játékban. Továbbá ritkán, de néha beszaggat a játék (főleg Azazelnél). Valamilyen extra játék móddal feldobhatták volna a játékot, akár egy Tekken Dojo-val.

Összességében megvagyok elégedve a cuccal, bárhol velem lehet a játék, és ha tanultam valami újat akkor azt a nagygépes verzióban is tudom alkalmazni. Jelenleg ez a legjobb handheld verekedős cucc, és valószínű jó darabig az is fog maradni.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tekkenhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr221554885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lee Chaolan 2009.11.28. 22:14:16

Hi all, én új vagyok itt, és lenne is így rögtön egy kérdésem, a PSP-s változattal kapcsolatban.
Tekken 5-el játszva az Arcade mód annyit jelentett, hogy püfölsz, "lvlezel" és gyüjtöd a goldot, de itt Tekken 6-ban meglepetés ért mikor a 7. staget elérve arcadeban jön egy bónusz stage amiben egy nagydarab robotot kell leölni, ezután egy Jinnel való harc és utána a boss ellen kell menni, majd a stáblista és vége. Mikor először végigvittem, kaptam 1 millió goldot.. na hogy is van ez?? Nem értem, nem látom sok értelmét, köszönöm a mielőbbi visszajelzést, Dani.

dragonken 2009.11.29. 11:03:50

@Lee Chaolan:
Hy!
A T6-ban az Arcade mód szó szerint arcade mód, ezt kapta az ember a játékteremben is. Ha átviszed még kb. 15 karakterrel megint kapsz 1 milliót + ha megölöd Nancyt, akkor még többet.
Itt a karakter fejlesztő játék mód a Ghost battle, szinte teljesen megegyezik az általad is ismert T5 Arcade módjával.

Lee Chaolan 2009.11.29. 11:52:34

Szevasz, köszönöm a gyors választ, most már értem, eddig figyelembe sem vettem a Ghost Battlet.. =D
Amúgy érdekes az a bonus stage arcadeban, valakinek sikerült már leütni a robotot? nekem csak úgy 4/5 élet levivés a rekordom.. =D

DeluksZ 2009.11.29. 12:24:53

@Lee Chaolan: Youtube-n van nagyon sok videó a robotról. Sidesteppelj ezerrel, és amikor csinál valami támadást odarohansz, benyomsz pár erős támadást, és megint elfutsz. Néha összeroskad, akkor be tudsz vinni még jópárat. Vannak karakterek, akiknek az unblockable-je tökéletes erre, mert nem hosszú. Megnézel néhány videót és rá fogsz érezni.

Corhana Violet 2009.11.29. 17:16:20

Személy szerint nekem csalódás a psps verzió, nagyon... Miért kellett kihagyniuk a replayt? Mi értelme volt? Na és a team battle? Hihetetlen... Meg az mire volt jó hogy egy rakat customise cuccot is kivettek? És Azazel... No comment. Jinpachi hozzá képest egy gyenge fadarab....

Más kérdés: Psp-s verzióban megvannak az extra kosztümök? Ha igen, hogy lehetne előcsalogatni őket? =/

dragonken 2009.11.29. 18:42:50

@Corhana Violet:
Nekem is hiányzik a replay, érdekes, a psp-s SC:BD-ben se voltak. Lehet valamilyen technikai korlát a baj. Team battle-re viszont nincs mentség, hanyagság.
Customization itemek biztos memória miatt hiányoznak, de legalább van néhány új. Azazelt fogd fel úgy mint egy extra practice-t, hihetetlen milyen combók beférnek neki.
Extra ruhák nincsenek :O , elképzelhető hogy licenc jogok miatt nincsenek benne.

Corhana Violet 2009.11.29. 21:49:10

Köszi a választ:) Nos, most lehet kövekkel dobálni, de én spec letöltöttem a psps verziót, és azért csodálkoztam, mert most azt vélik rebesgetni hogy ez nem a "full" version... Miért ne lenne? Bár azt nem értem még, hogy az hogy is van hogy Story módban 3-4 pálya után jön Jin és Azazel? o.O Másrészt meg szvsz nekem ez nem ért volna meg annyi pénzt, hogy megvegyem. Egy végsőkig lebutított, elrontott dolgot kaptam a kezembe. Nem érzem azt hogy na leülök tekkenezni, mert végig akarom vinni ezt vagy azt... A Drben legalább volt miért küzdeni. Itt nincs.

Corhana Violet 2009.11.29. 21:49:42

Ja és, technikai korlát... Nem hinném. Gondolj csak bele, akkor már a Drben sem lett replay.

Lee Chaolan 2009.11.29. 23:58:03

Hát nem tudom, de szerintem jóra sikeredett, mondjuk én végtelenül elfogult vagyok Tekken téren.. Én nem érzem gyengének, lebutítottnak, a pályák szépek, jó customeok vannak és hajat is lehet csinálni sokfélét, új rankok vannak.. Nekem jó.. =D

dragonken 2009.11.30. 11:33:57

@Corhana Violet:

Vannak hiányosságai, de szerintem nem lett rossz. Mint írtam feljebb is, egy extra módot (pl: Tekken Dojo) elfogadtam volna. Story mód ugyanilyen a nagygépesben is, de ott legalább unlockolni kellett a karaktereket SC-ben, tolt a szavatosságon. 4 emberes story itt elég gáz, nem tartott volna semmiből kibővíteniük.
Más magyarázatom sajnos nincs a replay hiányra, mást egyszerűen nem tudok elképzelni.

Corhana Violet 2009.12.04. 12:50:31

Még egy kérdésem lenne: A psp-s verzióban lehet használni a costumise módban vett fegyvereket? Ugye igen?

dragonken 2009.12.05. 17:13:10

@Corhana Violet:
Igen, lehet használni az item move-okat.

Corhana Violet 2009.12.05. 18:55:12

Közben már meg is találtam az item move-ok combo videóit. Néha azért keresgélnem kéne, mielőtt kérdezek :$ : D
süti beállítások módosítása